JEDEME s podřipským pivovarem

Dnes v pondělí 2. února máme na čepu 12°PŠENICI a pak přijde na řadu 14°ALE, následně 16°BOK a pak 13°JANTAR

Podřipské pivo 12° – pšeničné

Svrchně kvašené pivo s výraznou vůní a chutí po ovoci. Při prvním přivonění ucítíte vůni zralého banánu a hřebíčku. Jedná se pivo bavorského typu a je pro něj charakteristický jemný zákal a hustá pěna. Vyrábí se z pšeničných a ječných sladů s nízkým chmelením. Pšeničné pivo je jemné a velmi osvěžující.

Podřipský Ale 14°

Svrchně kvašené pivo amerického typu s výraznou citrusovou vůní a chutí po mangu, silně chmelené. Vyrábí se z ječných sladů a z amerických chmelů.

Podřipský Bock 16°

Silný ležák s jemnou hořkostí, polotmavé barvy. Oblíbený zejména v Německu. Vaří se hlavně před Vánoci a Velikonoci. V době půstu ho pili mniši, aby zahnali hlad, proto se říká pivu „tekutý chléb“. Vařeno z českých sladů a německého chmele.

Podřipský jantar 13°

Spodně kvašený polotmavý speciál s jantarovou barvou a vyšší hořkostí.